23:17

Chwile


Menu na wigilię gotowe,zaserwuję;
Barszczyk z uszkami
Pierogi
Kluski z makiem
Karp w galarecie
Karp smażony
Szczupak faszerowany
Śledzie -wymoczone-smażone w cieście naleśnikowym
Śledż wymoczony-zmielony z cebulką i oliwą
Śledż w śmietanie
Pstrąg smażony
Prawdziwki suszone-kapelusze-ugotowane i smażone w cieście naleśnikowym
Kuleczki rybne w zalewie

Z ciast -makowiec ,piernik i nie mam koncepcji co dalej.
To co spisałam jest co roku stałe a dodatkowe ciasto się zmieniało zależnie od nastroju tak w tym roku nie mam zupełnie pojęcia co dalej.Często piekłam Rafaello,Snikersa ale w tym roku jakoś nie mam natchnienia.Sernik jest taki Wielkanocny ,no nie wiem co dalej.......może jeszcze poszukam gdzieś inspiracji i rzutem na taśmę coś wykombinuję

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Zielony zakątek , Blogger